BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

ini belog aku yang punye!! BEBELAN SI CANTIK SALLY.PLS LIKE ye

sila tiNggalKan jejak koraNg & follow aQ suPaya MudaH UntUk aQ FoLLow BloG koRAng yAW!!^^...aQ sI cANtIK SALLY!!THANK yOU!!!!! ^_^ then jangaN Lupe Kotak ShOuTbOx seBlaH kAnAn yEkkk...!!

rock GENGz

WELCoME To MY BLoG...aQ sI cANtIK SALLY!!THANK yOU!!!!! ^_^ SAYANG KORANG....JOM SINGGAH SELALU BERSAMA SENYUMAN YANG SPORTING..KOMEN2 LARH SEKEJAP..SEBAB KOMEN KORANG AMAT DIHARGAI..JOM PAKAT RAMAI2 LIKE ENTRY SALLY...PROMISE SALLY SINGGAH BELOG KORANG SELALU..MUAHHHH..THANKS..KORANG MEMANG SPORTING..ROCK..OKE THANKS FROM SI CANTIK SALLY..

JOM LIKE BLOG SALLY.. I LIKE BLOG U PULAK.SILA TINGGAL JEJAK DI KOTAK CBOX.THANKS

Isnin, 21 Mac 2011

share: AKAd NikaH Di MasjId Hukumnya?

salam blogwalking..
celik mate ja' sebok nak tengok blog..aduh..
seblom tu aQ sempat on9 sat berfezbuk larh kite sekejap..heheh..
rindu sangat nak tengok ape jadik ngan FB wall post aQ yang dah lame aQ tak jengah..
tup2..tet!!^^ kuor pulak status post baru dari teman bahek aQ sape agi si syu^^gadis cHELsea..dok heboh tang berita lam KOSMO today lihat bERita ..
sekadar memberi pendapat ..^^!!
"Apabila Rasulullah ^^ pernah menikahkan seorang wanita yang datang ke masjid, maka di sini hukum akad nikah di masjid adalah harus, bukan sunat atau haram. Untuk masakini, saya lebih cenderung kepada sebaik-baiknya akad nikah diadakan di rumah perempuan, kerana lebih mendekati sunnah dan dapat mengelakkan pelanggaran adab yang berlaku di dalam masjid. Seringkali, apabila berlaku akad nikah di masjid, terdapat yang mendedah aurat, bergaul bebas, tidak solat tahiyatul masjid. Tidak kurang juga yang merokok, kemudian diiringi hilai tawa dan percakapan sia-sia dalam masjid. Sebaik diakad nikah, pasangan melakukan acara membatal wuduk di dalam masjid. Amat tidak manis apabila si suami mencium isteri di khalayak ramai...lebih2 lagi di dalam masjid. Jika di rumah kan bagus? Itu belum termasuk, sebaik di akad nikah, suami isteri terus bersalaman tidak kira mahram atau tidak, kerana orang-orang yang hadir ke majlis itu belum dikenali dan diketahui status hubungannya." wallahualam..

10 point tuk dia...^^!!
kalau dilihat memang banyak yg menyimpang...

1. aurat tidak dijaga
2. dtg masjid lupa amalan sunnah
3. berbual bukan kerana agama
4. lelaki-perempuan bercampur
5. barang hantaran keluar-masuk
6. makan-minum
7. solekan melampau
9. bergambar/posing tak mengira
10. banyak lagi yg kurang baik...

p/s: betol..betol..betol..(upin ipin version) heheh!!^^

2 orang sokong Sally:

✿....rossa alina....✿ berkata...

betul jugak tu kan.nnti akad kat umah je ler...hihihi..

si cantik sally berkata...

@?....rossa alina....?heheh..tahu x pe..kaka' sally pon nak kawen kat umah je..akad nikah kat pejbat kadi pon boleh..:P