BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

ini belog aku yang punye!! BEBELAN SI CANTIK SALLY.PLS LIKE ye

sila tiNggalKan jejak koraNg & follow aQ suPaya MudaH UntUk aQ FoLLow BloG koRAng yAW!!^^...aQ sI cANtIK SALLY!!THANK yOU!!!!! ^_^ then jangaN Lupe Kotak ShOuTbOx seBlaH kAnAn yEkkk...!!

rock GENGz

WELCoME To MY BLoG...aQ sI cANtIK SALLY!!THANK yOU!!!!! ^_^ SAYANG KORANG....JOM SINGGAH SELALU BERSAMA SENYUMAN YANG SPORTING..KOMEN2 LARH SEKEJAP..SEBAB KOMEN KORANG AMAT DIHARGAI..JOM PAKAT RAMAI2 LIKE ENTRY SALLY...PROMISE SALLY SINGGAH BELOG KORANG SELALU..MUAHHHH..THANKS..KORANG MEMANG SPORTING..ROCK..OKE THANKS FROM SI CANTIK SALLY..

JOM LIKE BLOG SALLY.. I LIKE BLOG U PULAK.SILA TINGGAL JEJAK DI KOTAK CBOX.THANKS

Khamis, 3 Februari 2011

Bahana Syabu..or ice Baby

Ari ni aQ nak becerita sikit tang bahana layan syabu!ini tok korang yang x serik2 layan menda haram ni.aQ bukan ape aQ sian an korang toe.korang x fikir tok jangka masa panjang akan kesan dan akibatnya. bape kali cakap aQ dok nasihat korang x nak amik pusing nasihat yang bejela2 dok ceramah sampai buih air liur pon da siap tempias kat muka korang yang x serik toe.apa sangat ar korang layan menda2 camni..mungkin ada yang sedia maklom akan kesannya tapi dek kerana ikut sangat gelora ati korang hurm..ye ar orang tua2 kata "kalau terlajak kereta korang leh u-turn back!kalau da terlajak peel korang nak u-turn camna??"
Tok korang yang still amik menda ni tolong2 ar beringat erk..waktu muda memang ar daya ketahanan badan korang still OkE'..so,fikir ar jangka masa panjang senang creta bila korang da berusia..haha..sila amik perhatian ini ar akibat or kesan sampingan kalau korang suda ter-over dose!korang fikir ar sendiri..baik dan buruk nye oke' nah amik kao!sila baca hingga kepenghujungnya.orait da'...

Syabu atau nama saintifiknya methamphetamine hydrocloride merupakan satu lagi jenis dadah yang berada dalam kumpulan stimulan.Ianya berbentuk kaca pecah dan kadang-kadang seperti tawas.Syabu juga dikenali dengan nama Ice.Kebanyakan dadah jenis methamphetamine termasuk syabu diproses secara haram di dalam clandestine laboratories oleh mereka yang tidak terlatih.Dari aspek perubatan, syabu didapati tidak mempunyai kegunaan perubatan.Cara guna dadah ini chasing the dragon tetapi biasanya ditagih dalam bilik atau menggunakan peralatan yang hampir menyerupai penghisap candu.Kualiti syabu boleh dikategorikan kepada 3 kategori.Syabu yang paling berkualiti berwarna putih kristal diikuti dengan yang berwarna putih kemerahan dan yang paling rendah kualitinya mempunyai rasa pahit.


Kesan Dan Bahaya Penggunaan:-

Mental dan emosi: Gila akibat halusinasi dan delusi sehingga mampu membunuh diri, gelisah, cepat marah, gementar, kebingungan, fikiran terganggu dan boleh bersifat ganas. Pada dos yang tinggi menaikkan suhu badan kepada tahap membahayakan, mengakibatkan sawan dan akhirnya maut.

Kepala: Mulut kering, berpeluh berlebihan, anak mata menjadi besar, menggeletar dan sakit kepala, dopamine pada otak kurang aktif, urat saraf pada otak putus hingga menyebabkan strok atau lumpuh.

Fizikal: Pengguna tidak tidur selama tiga sehingga 15 hari, hilang selera makan dan berat badan menurun, berpeluh, pucat, pengabaian kesihatan diri, badan berbau, gigi kekuningan, berparut dan luka di badan. Kudis jelas kelihatan akibat pengguna syabu menggaru kulit untuk menghapus bayangan serangga yang disangka berada pada kulitnya. Kurang daya tahan melawan penyakit akibat pengabaian kesihatan. Lumpuh.

Saraf: Kerosakan pada sistem saraf dan otak boleh menyebabkan gejala seperti penyakit Parkinson (dengan gangguan pergerakan anggota badan) dan penyakit Alzheimer (dengan fungsi otak menjadi lemah dan nyanyuk).

Jantung dan salur darah: Kerosakan pada jantung akibat degupan kencang, tidak menentu dan tekanan darah meningkat hingga mengakibatkan sakit jantung dan maut. Saluran darah pecah akibat bahan kimia syabu menghakis dinding salur darah.

Perut dan sistem penghadaman: Mengalami gangguan saluran makanan dan kebuluran berlanjutan sebab tidak makan ketika pengambilan syabu; bahan toksik dalam dadah yang dicampur dengan bahan lain menyebabkan gangguan kepada perut dan sistem penghadaman.

Sistem peranakan (wanita) Pengambilan syabu ketika mengandung akan menjejaskan pembentukan bayi, kelahiran sebelum cukup tempoh atau keguguran; bayi dilahirkan adalah kecil, terlalu aktif, mudah gelisah dan dikhuatiri mengalami masalah mental dan tumbesaran.

Sistem seksual: Sistem seksual terganggu.

psst..psst: banyak lagi cara kalau nak hilang an masalah toe...

7 orang sokong Sally:

ninja berkata...

eghh..
aku pun main ..
gile ..mcm tu skali ea effect die..
tapi aku bile x kene,bnde tu wat aku rindu oo ..x tahan , sggp donate2 ngan mmbr amik 0.5 .smte2 nk hlgkn rndu..giler..takot aku doe kau ckpm mcm nie..aduii.. :(

si cantik sally berkata...

ye ar betoll..aq x tipu dowh..member2 aq pon sangap menda ni..layan2 menda nih sikit2 lame2 membukit..so bahek kao cepat2 stop t kao jugak x larat dowh..

Lil'bEar berkata...

dulu amek jugak bende nihh , tpii pkai will power (ketahanan) akhirnye berhenti dri smue nih . skrg bdan dh naek sikett , dh kuat makan . jalani hidup seperti org biase ^^v

Lil'bEar berkata...

dulu ade amek jugak , then gune will power (ketahanan) , dh tak amek smpai skrg ^^v

Tanpa Nama berkata...

saya dah hampir 3thn ketagih syabu Dan kuat smoking.boyfreind saya tau saya kaki ice.baru2 ni dia suruh saya stop main ais sbb nk kawin dlm masa terdekat..
saya cuba stop tapi xbleh rindu sgt kat benda tu..saya sembunyi2 hisap syabu di belakang boyfriend saya.ada tip x nak hilang ketagihan.adakah saya ketegori addict..

Tanpa Nama berkata...

aku da terjebak dgn syabu hampir 3 thn.susah nk berenti..boyfriend da bising..ada cara nk berenti x korang..

si cantik sally berkata...

hi ..ak rase jawapan tu ade pd diri korang sendri.klu org lain cube bantu korang tp klu korang yg empunye diri tak nak berubah pon pyah nak ckap.maaf kate,dr pengalaman kawan2 ak sendri.dorang mcam korang gak.alhamdulillah berkat niat dalam diri dorang sndri nak berubah maka jadilah ia berubah!dan skang da tak amik mende2 haram jadah tu lagi.nasihat ak korang try macam mane ssah pon korang try berubah an jngan amik lagi mende ni.berubah dr skang.