BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

ini belog aku yang punye!! BEBELAN SI CANTIK SALLY.PLS LIKE ye

sila tiNggalKan jejak koraNg & follow aQ suPaya MudaH UntUk aQ FoLLow BloG koRAng yAW!!^^...aQ sI cANtIK SALLY!!THANK yOU!!!!! ^_^ then jangaN Lupe Kotak ShOuTbOx seBlaH kAnAn yEkkk...!!

rock GENGz

WELCoME To MY BLoG...aQ sI cANtIK SALLY!!THANK yOU!!!!! ^_^ SAYANG KORANG....JOM SINGGAH SELALU BERSAMA SENYUMAN YANG SPORTING..KOMEN2 LARH SEKEJAP..SEBAB KOMEN KORANG AMAT DIHARGAI..JOM PAKAT RAMAI2 LIKE ENTRY SALLY...PROMISE SALLY SINGGAH BELOG KORANG SELALU..MUAHHHH..THANKS..KORANG MEMANG SPORTING..ROCK..OKE THANKS FROM SI CANTIK SALLY..

JOM LIKE BLOG SALLY.. I LIKE BLOG U PULAK.SILA TINGGAL JEJAK DI KOTAK CBOX.THANKS

Rabu, 11 Mei 2011

adegan kiss...!!^^ 18SX...

..
Ahli perubatan mendapati bahawa ciuman baik untuk kesihatan. Bercium itu bukan hanya membuat seseorang merasa senang, tapi juga efektif melawan banyak penyakit. Apa saja keuntungan berciuman bagi kesihatan?

^^!!Bercium dalam waktu lama boleh membantu sistem sirkulasi kita. Ketika berciuman, degupan jantung makin cepat hingga 110 degupan jantung per minit.^^!!

^^!! Setelah bercium, paru-paru bekerja lebih keras. Kira-kira 60 tarikan nafas per minit, dibandingkan dalam nafas normal, hanya 20 kali tarikan nafas per minit. Ini baik untuk mencegah sakit paru-paru.^^!!

^^!! Beberapa doktor gigi percaya, bahawa bercium merupakan tindakan pencegahan gigi berlubang. Bercium menstimulasi air liur yang boleh menghancurkan asam yang menutupi gigi.^^!!

*^^!!Bercium yang berlangsung lebih dari 3 minit membantu kita melawan stress. Bercium dalam waktu lama boleh menghancurkan hormon stress. ^^!!

Lagi kelebihan bercium...

1. Pasangan yang memberi ciuman perpisahan setiap pagi kepada pasangan hidupnya rata-rata memiliki waktu 5 tahun lebih lama dari yang tidak melakukan rutin ini.

2. Bercium baik untuk mendorong kepercayaan diri. Membuat seseorang merasa dihargai dan memberi ketenangan diri. 

3. Bercium membakar kalori, 2-3 kalori per minit dan menggandakan metabolisma. Ada yang mengatakan, bahawa dengan ciuman ghairah tiga kali per hari (setidaknya 20 saat per ciuman) boleh membantu menghilangkan berat badan.

4. Berciuman penuh ghairah boleh menghilangkan ketegangan, mengurangi energi negatif, dan memproduksi rasa sihat, menurunkan hormon stress.

5. Bercium menggunakan setidaknya 30 otot wajah dan mencegah pipi kendur. Otot pipi yang menegang kerana ciuman yang ghairah mampu membantu kulit lebih halus dan meningkatkan peredaran darah.

6. Bercium baik untuk jantung, menurunkan tekanan darah dan kolesterol.

7. Mereka yang sering bercium jarang mendapat masalah perut.

8. Selama berciuman, antibiotik diproduksi tubuh dikeluarkan melalui air liur. Air liur juga dipercayai sebagai anestetik yang membantu mengurangi sakit. 

haha..korang camne?pecaya tak..haha..tepok dada tanye selera..kehkeh...^___^ ciuman yang halal ja'..diboleh an..OKE???

2 orang sokong Sally:

Obat Sakit 2011 berkata...

bercium sangat penuh makna
ungkapan kasih sayang kepada seseorang

si cantik sally berkata...

yup..i agree..en. obat ^_^