BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

ini belog aku yang punye!! BEBELAN SI CANTIK SALLY.PLS LIKE ye

sila tiNggalKan jejak koraNg & follow aQ suPaya MudaH UntUk aQ FoLLow BloG koRAng yAW!!^^...aQ sI cANtIK SALLY!!THANK yOU!!!!! ^_^ then jangaN Lupe Kotak ShOuTbOx seBlaH kAnAn yEkkk...!!

rock GENGz

WELCoME To MY BLoG...aQ sI cANtIK SALLY!!THANK yOU!!!!! ^_^ SAYANG KORANG....JOM SINGGAH SELALU BERSAMA SENYUMAN YANG SPORTING..KOMEN2 LARH SEKEJAP..SEBAB KOMEN KORANG AMAT DIHARGAI..JOM PAKAT RAMAI2 LIKE ENTRY SALLY...PROMISE SALLY SINGGAH BELOG KORANG SELALU..MUAHHHH..THANKS..KORANG MEMANG SPORTING..ROCK..OKE THANKS FROM SI CANTIK SALLY..

JOM LIKE BLOG SALLY.. I LIKE BLOG U PULAK.SILA TINGGAL JEJAK DI KOTAK CBOX.THANKS

Khamis, 15 September 2011

SMS Palsu..Biskut Munchy's..

hey..salam pagi yang blur..
semalaman tak leh tido nyenyak..walaupon ak tido awal konon dapat le rehat yang secukopnye..maklom le kije masok lewat huhu..alih-alih syik terjaga..puihhh~~ ni gara-gara berita sms biskut Munchy's la ni..ak baru beli 1 pek besar 2 ari lepas..aduhai...tak senang nak lelap mate malam tadi..so..sepantas kilat ak trus le rujuk Pakcik Gugel..nah!!! bace ni.. jangan sebar lagi berita palsu..oke...kalo was-was rujuk dulu bahagian berwajib..apa da'...


1. JAKIM melalui Bahagian Hab Halal menerima banyak pertanyaan dan aduan berhubung sms yang menyatakan "JAKIM telah membuat serbuan ke atas kilang Munchys di Batu Pahat dan menemui stor arak".
2. Adalah dimaklumkan bahawa JAKIM tidak pernah melakukan serbuan seperti yang didakwa dan di sini juga, JAKIM ingin menafikan kewujudan pegawai yang menghantar sms tersebut adalah pegawai JAKIM di Putrajaya.
3. Sukacita dimaklumkan, produk yang dikeluarkan oleh kilang Munchys di Batu Pahat telah mendapat Sijil Pengesahan Halal dari JAKIM yang masih sah sehingga 31 Julai 2013.
4. Justeru JAKIM menasihatkan kepada semua pengguna agar merujuk kepada portal halal di www.halal.gov.my untuk pengesahan.
Sekian, terima kasih. kredit to Portal Rasmi Halal Malaysia
ha..the important is..jangan mudah sangat dengar khabar angin..cer selidik dulu atau rujuk badan-badan berkenaan..oke..hurm..buat cuak ak jek...haish...erm..baru le lega ati leh mamam biskut ni ngan tenang..alhamdulillah..
Nota Penting:tak baik menyebarkan fitnah ..apa kata korang???

9 orang sokong Sally:

Anum berkata...

itu la mula2 baca sms terkejut gak
rupanya fitnah

Tentang Kita berkata...

mlm td pun lini dpt SMS kandunagn yg sma mcm nie...ignore dulu sbb x tahu kesahihan sms tu..nnt x pasal2 de yg saman

si cantik sally berkata...

Anum ^^

tu la anum..saye balik kije smalam mak dok heboh sruh buang bskot tuh..adoi..terkejut lak tetibe jek kan kan..x puas ati saye try cek jugak pagi tadi..haha..lega aty leh mamam bskut ngan senang aty

si cantik sally berkata...

Tentang Kita^^

tu la..pasalnye..adik kite dok dapat sms jugak..tros heboh kat mak..mak plak tahu saye baru beli 2 ari lepas mmg suke beli bskot uh...haha..ngap ngap sdap ni makan sambil mengomen kahkah..

Acik berkata...

mesti pesaing business yg dengki tu ... huh!

Namee Roslan berkata...

hey txs for sharing this! :) benda ni nk kena hati2 kan. esok kita kluarkan fact yg x betul, tak pasal kena saman.

khairul berkata...

sapa pembawa fitnah ni hah ????

si cantik sally berkata...

Acik^^

hurm..wallahualam..dose sebar fitnah kalo dengki pon kan kan..haishh gram lak saye..

Namee Roslan^^

huuu~~tu le pasal kalo tak saye saman mereka..kahkah..

si cantik sally berkata...

khairul ^^

tak tahu la abang khai..ase nak cepuk-cepuk jek kan..hermmm..