BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

ini belog aku yang punye!! BEBELAN SI CANTIK SALLY.PLS LIKE ye

sila tiNggalKan jejak koraNg & follow aQ suPaya MudaH UntUk aQ FoLLow BloG koRAng yAW!!^^...aQ sI cANtIK SALLY!!THANK yOU!!!!! ^_^ then jangaN Lupe Kotak ShOuTbOx seBlaH kAnAn yEkkk...!!

rock GENGz

WELCoME To MY BLoG...aQ sI cANtIK SALLY!!THANK yOU!!!!! ^_^ SAYANG KORANG....JOM SINGGAH SELALU BERSAMA SENYUMAN YANG SPORTING..KOMEN2 LARH SEKEJAP..SEBAB KOMEN KORANG AMAT DIHARGAI..JOM PAKAT RAMAI2 LIKE ENTRY SALLY...PROMISE SALLY SINGGAH BELOG KORANG SELALU..MUAHHHH..THANKS..KORANG MEMANG SPORTING..ROCK..OKE THANKS FROM SI CANTIK SALLY..

JOM LIKE BLOG SALLY.. I LIKE BLOG U PULAK.SILA TINGGAL JEJAK DI KOTAK CBOX.THANKS

Khamis, 28 Julai 2011

Ramadhan Al-mubarak...





Hye ..
Assalamualaikum para readers ak..(eceh!mcam ak ni femes lak ek...)
sepeti yang korang tahu..tak lame agi bulan Ramadhan akan tibe..fuhhh!!pade yang nak berjimat tu..konfem tak sabor2 sbab waktu ni lah korang leh berjimat eek?hehe..tapi yang korang maklom waktu Ramadhan bukan saje leh wat kite berjimat..kite jugek dapat pahala la..sebagai sorang muslim kene la ikhlas menjalani ibadah puasa ye dak??so mesti ad antara korang ni yang susah nak berpuasa..ish!tak bahek tau..yang ak ni pulak huuu..harap2 dapat lah  berpuasa penoh..( tolak cuti umum ).. heheh kire penoh ar..

jangan pulak korang wat istilah macam ni pulak..(ak wat research kat member2 ak yang nakal..)

bile ditanye ape erti puasa pade diorang???
ad yang menjawab scara seloroh macam ni..

si  A - jawab : "puasa? puasa iaitu menahan lapor dari makan n minom la"
si  B - jawab : "puasa tu..ialah puasa tak makan,tak minum,tak buat jahat.."
si  C - jawab : "puasa adalah dimana setan2 kene jel la...kedai2 mamak kene tutop.."
si  D - jawab : "bile puasa menjelma..spontan ak tak merokok.."
si  E - jawab : "puasa??..mase tu ar muncul bazar ramadhan..macam2 juadah kite leh jumpe"

huuu..sedeh btol kan..ha ni yang wat ati membara jek..umor da beso panjang erti puasa pon tak reti agi..sedeh..niat hati bukan nak berceramah..tapi nk menegor..huh..meh ak dok hingat2 an korang euwhhh...amik kaw..


banyak istilah puasa pada mereka sampai susah nak jawab ..pernah tak korang dengar ek..???jom imbau balik erti sebenar puasa..

Maksud Puasa dari sudut bahasa : menahan diri daripada sesuatu
Maksud Puasa dari sudut istilah : menahan diri daripada makan n minum serta perkara2 yang membatalkan puasa dari terbit fajar sadiQ hingga terbenam matahari.

susah sangat ke... :))

Nota Penting : kalau gastrik boleh puasa jugek kan...? 

2 orang sokong Sally:

aimie amalina berkata...

bole!
ade care untuk owg gasttrik nak pose
antaranye
jgn skip sahur k =)

si cantik sally berkata...

ye ke??sally sejak2 akhir ni x tahan lapor...riso laaa